Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Om uw gebit gezond te houden of gezond te krijgen bieden wij u preventieve tandheelkunde aan. U kunt na overleg met uw tandarts een afspraak maken bij onze preventieassistentes  die u op een enthousiaste en deskundige wijze zal begeleiden bij het op peil houden en/of verbeteren van uw mondgezondheid.


Jong geleerd is oud gedaan. Voor kinderen en jeugd tot 18 jaar werken wij o.a. met Gewoon Gaaf!

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.


Onze Paro-preventie assistente Bianca van der Laan heeft juli 2022 de opleiding Guided Biofilm Therapy (GBT) afgerond. Dit is een behandeltechniek waarbij op een pijnloze manier biofilm, aanslag en tandsteen verwijderd wordt.

Tijdens de behandeling wordt de biofilm zichtbaar gemaakt door middel van paarse disclosingvloeistof waardoor de biofilm goed verwijderd kan worden en u met een schoon gebit en stralende glimlach naar buiten gaat.