Orthodontie

Ook voor uw orthodontische behandelingen bent u bij Zomer & Grond tandartsen aan het juiste adres. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht.

Een orthodontische behandeling kan, door het rechtzetten van tanden en kiezen, de kans op gaatjes en tandvleesziekten verkleinen en de kauwfunctie verbeteren .

De tandarts voor orthodontie Mark Zomer en de ortho-assistentes werken met het geavanceerde DAMON bracket system, eventueel aangevuld met het INSIGNIA computerdesignprogramma uit Amerika. Ook werken wij met het clear aligner systeem van Spark. Hieronder leest u meer over de twee opties die wij aanbieden.

Het DAMON systeem

Het DAMON systeem, dat met de laagst mogelijke frictie (wrijving) de tanden naar de juiste positie verplaatst, levert zeer mooie resultaten op. Het systeem is veilig voor bot en wortels van de tanden en kiezen.

De voordelen ten opzichte van de traditionele systemen zijn minder pijn en een verkorte behandelduur. Ons streven is de orthodontische behandeling uit te voeren zonder tanden of kiezen te trekken. Uw kaken worden verbreed (zonder chirurgische ingreep) waardoor de tanden beter op elkaar gaan passen en u een vollere lach krijgt.

Het ortho-team doet er vanzelfsprekend alles aan om aan uw verwachting te voldoen. Voor het beste resultaat is een goede samenwerking tussen patiënt en het team van groot belang. Hierbij wordt van u als patiënt verwacht: een goede inzet, motivatie en uitstekende mondhygiëne. Samen kunnen wij een mooi en optimaal resultaat bereiken.

Spark Clear Aliners

Sinds 2020 werken wij naast het bracketsysteem ook met clear alingers van Spark.
De clear aligners zijn bekend geworden door het merk Invisalign. Met Spark aligners is er een hoogwaardige concurrent van Invisalign bij gekomen, die enkele tekortkomingen van Invisalign opgelost lijkt te hebben. De aligners van Spark zijn doorzichtiger, comfortabeler en verkleuren minder.

Ormco Launches Spark Clear Aligner Release 10

De verdere voordelen van een clear aligner zijn:
– Effectieve en snelle tandbeweging
– Focus op comfortabel en onopvallend beugel dragen
– Minder gevoelige tandencorrectie
– Alles kunnen eten en drinken dankzij uitneembare bitjes
– Beugel zonder metaal
– Minder irritaties en spoedcontroles